Mijlpalen

Hosinsul en weerbaarheid in Mexico

Door toenemend geweld onder badgasten en toeristen staat de lokale Mexicaanse bevolking geregeld voor vervelende situaties. Meester David reisde af naar Mexico om hen de kneepjes van onze Hosinsuls bij te brengen.

Club/vereniging van het jaar 2015 Amstelveen

(tekst komt nog)

Chung Do Kwan succesvol in Groot-Brittannië

Op 7 februari 2016 heeft Chung Do Kwan een prachtig resultaat neergezet tijdens de East Coast Open kampioenschappen in Norfolk. Doordat er meerdere prijswinnaars voldaan terugkeerden naar Nederland, gaat dit avontuur de boeken in als een feestelijk succesverhaal.

De Kleine Krijgers

De Kleine Krijgers hebben een vernieuwd didactisch programma waarin de nadruk ligt op weerbaarheid, life skills en empowerment. Het fysieke gedeelte bestaat uit diverse vechtsport disciplines zoals Kickboksen en Hosinsul waarbij Taekwondo de rode draad vormt in het geheel.

Medailleregen voor Nederlandse Special Needs Taekwondo Team bij WK Nieuw-Zeelan

Wat begon met een crowdfunding actie eindigde in een succesverhaal voor alle betrokkenen! Meerdere wereldkampioenen keerden huiswaarts met in totaal maar liefst 27 medailles. Het team stond onder de bezielende leiding van Nationaal Special Needs Coach David Chung.

https://www.amstelveenz.nl/nieuws/medailleregen-voor-nederlands-special-needs-taekwondo-team-uit-amstelveen.html

Bonkukkum in de lage landen

De Bonkukkum lessen zullen in Nederland worden voortgezet middels het systeem van Grootmeester Lee, waarbij deze lessen worden aangeboden door Chung Do Kwan. Hierbij ligt de nadruk op authentieke Koreaanse wapens zoals het zwaard, de boog en de hellebaard. De stijl onderscheidt zich door het onderdeel Begi. Hierbij worden bijvoorbeeld matten en bamboe gesneden met het zwaard of wordt een kaars gedoofd door de snelheid van het zwaard.

Korean Kickboxing i.s.m. Grootmeester Kim en Shihan Semmy Schilt

Door onze samenwerking met Shihan Semmy Schilt zijn de Kickboks-lessen nog verder verfijnd. De stijlen korean kickboxing en kun-khmer sluiten hier goed op aan en Shihan Semmy Schilt is eveneens een grote inspiratie voor Meester David. Ook Grootmeester Kim is dolenthousiast over deze ontwikkelingen en wenst onze school veel succes toe met deze nieuwe mijlpaal.

Meester David op trainingskamp: Kun Khmer Bokator Cambodia

Een unieke kans voor Meester David! Hij heeft een lang trainingskamp in Zuidoost-Azië gevolgd. Tijdens deze training maakte hij kennis met een authentieke Kickboks variant die raakvlakken vertoond met het Thaiboksen. Het geheel was uniek door de eigen bewegingen en uitvoeringen waarbij landbouwwerktuigen als wapens gebruikt werden.  Voor Meester David was dit een zeer leerzame ervaring die ongetwijfeld een gevolg zal krijgen bij Chung Do Kwan. De lesschema’s die wij onderling met elkaar uitwisselen zijn zeker van toegevoegde waarde binnen onze school.

Corona: online lessen en van binnen-  naar buitenlessen

Corona heeft een enorme impact maar wij laten ons niet kennen! De lessen worden online voortgezet en waar mogelijk zullen ze fysiek in de buitenlucht plaatsvinden. Respect en waardering voor iedereen die in weer en wind blijft trainen. Zoals je ziet, geef niet op en blijf positief!!! We can do this together!!!

Corona: online lessen en van binnen-  naar buitenlessen

Corona heeft een enorme impact maar wij laten ons niet kennen! De lessen worden online voortgezet en waar mogelijk zullen ze fysiek in de buitenlucht plaatsvinden. Respect en waardering voor iedereen die in weer en wind blijft trainen. Zoals je ziet, geef niet op en blijf positief!!! We can do this together!!!

Lockdown: Online interactief trainingsprogramma

Wij kunnen momenteel niet binnen trainen dus bieden wij vanaf volgende week een aangepast programma aan. Dit bestaat uit speciale online lessen waarbij iedereen kan meedoen door posters op te hangen en via Zoom klassikaal mee te doen. Deze posters zullen op diverse punten en gelegenheid worden uitgedeeld – wordt vervolgd!

Meester David op het NOS Journaal en bij Jinek

De online lessen en buitenlessen blijven niet onopgemerkt. Zo hebben de online lessen voor speciale doelgroepen het NOS Journaal gehaald en kwam het als item voorbij in het talkshowprogramma Jinek. Hopelijk inspireert deze landelijke aandacht andere sportclubs om het tijdens deze pandemie niet op te geven maar juist de mogelijkheden te blijven verkennen en positief te blijven.

Lockdown: de examens gaan toch door!

De examens zullen online plaatsvinden en meester David zal de banden en diploma’s persoonlijk langsbrengen bij de geslaagde kandidaten. Stay strong, we geven niet op!

Noodweer deze week: wees voorbereid!

Zorg dat je voorbereid bent op deze barre weersomstandigheden door jezelf goed te blijven kleden!

Vorst en sneeuwval

Door de weersomstandigheden zijn de buitenlessen op het moment niet mogelijk. Alle lessen zullen online worden voortgezet conform het reguliere lesschema.

Meester David opgenomen in het ziekenhuis: aangepast lesrooster

Door een Covid-besmetting moet Meester David in het ziekenhuis blijven. Daarom worden de lessen momenteel overgenomen door ons geweldige instructieteam. Houd de berichtgeving op de site (en via onze eigen officiele app) in de gaten voor het aangepaste lesrooster. Meester David voelt zich momenteel erg ziek en verzwakt maar wil met onderstaande foto laten zien dat hij niet kan wachten om straks weer terug te zijn!

Bonkukkum Moosool gaat weer binnenkort van start

We hebben er even op moeten wachten maar we kunnen weer binnen les gaan geven. Het reguliere lesschema zal ingaan en alle gebruikelijke wapens voor de lessen worden gebruiksklaar gemaakt! Om gezond en veilig te trainen, blijft de 1,5 meter afstand regel van kracht, houd hier alsjeblieft rekening mee. Wij passen de lessen hierop aan.

Drie keer is scheepsrecht

Na twee keer onze grote jaarlijkse clubkampioenschappen te hebben verplaatst, heeft het kampioenschap eindelijk plaats gevonden! Er was een grote opkomst met veel mooie partijen en spannende momenten. Wij danken alle deelnemers en toeschouwers voor de support en het geduld. Proficiat allemaal! Alleen al meedoen is winst door de ervaring die je opdoet!

Keurmerk voor Chung Do Kwan

Chung Do Kwan heeft een tweede verlenging van het Fight Right keurmerk gekregen die  werd overhandigd door Burgemeester Tjapko Poppens van de Gemeente Amstelveen.

Chung Do Kwan opnieuw verkozen tot sportvereniging van het jaar

Het is niet te bevatten! Chung Do Kwan is opnieuw verkozen tot Sportvereniging van het jaar 2018-2019 in Amstelveen, een unicum volgens de burgemeester en wethouders. Wij zijn ontzettend blij met deze geweldige erkenning.

(foto komt nog)

Team & Meester David gehuldigd tijdens de International Martial Arts Hall Of Fame

Alle inspanningen binnen en buiten de school zijn ook bij de International Martial Arts Hall of Fame niet onopgemerkt gebleven. Het team viel in de prijzen en Hoofdinstructeur David mocht als grote verrassing tijdens dit gala de “instructor of the year award 2022” in ontvangst nemen. Dit moment was voor Meester David extra speciaal omdat hij de award onder toeziend oog van zijn (in het buitenland woonachtige) vader in ontvangst nam.

Onze eigen clubkrant is ouderwets gezellig

Om de informatievoorziening voor onze leden te verbeteren gaan wij starten met een speciale clubkrant. Hierin vind je alle ins en outs van Chung Do Kwan!