Accreditatie

Chung Do Kwan is in het bezit van het officieel erkende FIGHT RIGHT keurmerk, verstrekt door het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij (NIVM). Ook is onze school een erkend SBB leerbedrijf, waardoor wij scholieren en studenten kunnen faciliteren in een stageplek.

Alle leden van ons gekwalificeerde instructieteam zijn in het bezit van een geldige VOG en zijn EHBO-gecertificeerd waardoor Chung Do Kwan op alle vlakken een veilige sport- en leeromgeving voor diverse doelgroepen garandeert.

De Zuid-Koreaanse Grootmeester Kim en Grootmeester Lee dragen zorg voor de aanvullende kwaliteitscontrole, de examinering van de zwarte band en Dan-graadhouders en voor de aanvullende bijscholing van de hoofdinstructeur(s) inclusief het lesmateriaal. Daarnaast werkt Chung Do Kwan nauw samen met Grootmeester Shihan Semmy Schilt en Grootmeester Kru Ly uit Cambodja die de school ondersteunen op het gebied van het kickboksen.

Chung Do Kwan is inmiddels vijfmaal uitgeroepen tot gemeentewinnaar “Sportclub van het jaar” en verkozen tot de provinciewinnaar van Noord-Holland in 2021. Daarnaast werd hoofdinstructeur David onlangs gehuldigd met een “Instructor of the Year Award 2022” tijdens het International Martial Arts Hall of Fame gala.

Ook in 2023 viel Hoofdinstructeur David Chung opnieuw in de prijzen en werd hij unaniem verkozen tot “Coach van het jaar” in de gemeente Amstelveen.

In 2019 verwierven Chung Do Kwan en Stichting Special Needs Nederland internationale bekendheid door met de Nationale G-sport sectie van het Special Needs Taekwondo naar Nieuw-Zeeland af te reizen. Onder leiding van nationaal coach David Chung en zijn achtkoppige team wisten de deelnemers maar liefst 27 medailles in de wacht te slepen, met meerdere gelukkige wereldkampioenen tot gevolg.