Grootmeester Lee draagt enorm veel ervaring met zich mee en heeft zijn leven toegewijd aan de instandhouding van het Bonkukkum, dat hij samen met zijn (inter)nationale volgelingen en zijn vrouw met trots uitdraagt als cultureel erfgoed. Unesco heeft destijds ook een documentaire geweid aan dit stukje cultureel erfgoed, waarbij het Bonkukkum letterlijk staat voor: original Motherland Sword, gebasseerd op de oude koreaanse militaire boeken van de Muye Dobo Tongji.
Ondanks zijn hogere leeftijd zijn de verfijnde snijtechnieken ongeëvenaard, ongeachte zijn wapen van keuze. Hij weet de doelen nog steeds met de juiste scherpheid, precisie en doeltreffendheid blindelings te raken.
Bonkukkum bestaat uit meerdere wapens en iedere Kwan (school) beoefend één of meerdere wapens binnen deze discipline.
Onze school richt zich met name op de disciplines Kum-do, Gung-do en Wol-do.
Vertaald betreft het hier het Koreaanse zwaard, de Koreaanse boog en de Koreaanse hellebaard. Aangezien er (ook) wordt getraind met scherpe wapens geldt er proefperiode voor nieuwe aspirant leden. Veiligheid gaat boven alles en het is onze missie om de veiligheid voor alle deelnemers te waarborgen, zoals onze Grootmeester Lee dit bedoeld heeft. Chung Do Kwan heeft hiermee dan ook de primeur in Nederland en richt zich voornamelijk op de disciplines zwaardvechten, boogschieten, staf, hellebaard, drietand en de blaaspijp.
Grootmeester Lee heeft als missie het behoud van de oorspronkelijke strijdtechnieken binnen de Koreaanse cultuur te behouden en intussen deze ook te delen met de wereld middels buitenlandse instructeurs. Hij is tevens technisch specialist in de Koreaanse filmwereld waar het aankomt op het advies en choreografie van de traditionele wapens.
Grootmeester Lee is een autoriteit en expert op het gebied van het onderdeel “Begi” wat betekend het doorsnijden van matten en bamboepalen. Diverse Koreaanse wapenkunsten leggen de nadruk op de stijlvormen, terwijl het Bonkukkum de nadruk legt op het onderdeel “Begi” en een meer traditionele benadering van de wapens. Hierdoor wordt Bonkukkum in Zuid-Korea inmiddels ook erkend en onderschreven als Koreaans cultureel erfgoed.