Over ons

Onze school

Over ons

Chung Do Kwan is in het bezit van het officieel erkende FIGHT RIGHT keurmerk, verstrekt door het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij (NIVM). Ook is onze school een erkend SBB leerbedrijf, waardoor wij scholieren en studenten kunnen faciliteren in een stageplek.

Alle leden van ons gekwalificeerde instructieteam zijn in het bezit van een VOG en zijn EHBO-gecertificeerd waardoor Chung Do Kwan op alle vlakken een veilige sport- en leeromgeving voor diverse doelgroepen kan zijn.

Het team krijgt elk jaar bijscholing middels een speciale instructeurstraining en wordt begeleid door Grootmeester Kim uit Seoul die geregeld Nederland aandoet en mentor is van hoofdinstructeur Meester David Chung.

Onze school onderwijst in meerdere disciplines waaronder het Taekwondo, Kickboksen, Koreaans zwaardvechten -en boogschieten (Bonkukkum). Daarnaast wordt er frequent aandacht besteed aan het onderdeel Hosinsul, waarbinnen de nadruk ligt op zelfverdediging en weerbaarheid in diverse settings. Het Hosinsul zoals wij dat beoefenen bevat diverse realistische werk -en oefenvormen, die afkomstig zijn vanuit het Taekwondo, Hapkido, Kickboksen, Karate, Krav Maga en Judo.

Wat wij onze leerlingen bieden

Er wordt bij ons lesgegeven volgens de oorspronkelijke visie en methodieken die hoofdinstructeur David van zijn Koreaanse mentoren en meesters met de paplepel ingegoten heeft gekregen. De gevechtskunsten zijn dan ook de rode draad binnen onze school, maar dit gaat veel verder dan alleen proactieve zelfverdediging. Wij leren onze leerlingen dat weerbaarheid een fysieke en mentale lading heeft. Dat betekent niet alleen fysiek kunnen incasseren maar ook leren omgaan met moeilijke situaties en/of teleurstellingen. Wij vragen leerlingen zichzelf te conditioneren en uit te dagen zodat zij leren om elke dag een betere versie van zichzelf te zijn. Niet door concessies te doen aan de eigen identiteit maar door juist zichzelf te zijn.

Chung Do Kwan is er voor iedereen

Bij Chung Do Kwan is elk niveau welkom waarbij elk individu de kans krijgt om zich te kunnen ontwikkelen naar eigen tempo en vermogen. Iedereen is bij ons belangrijk, ongeacht de persoonlijke prestaties binnen en buiten de mat. Wij zijn een hechte groep met uiteenlopende individuen waarin iedereen rekening met elkaar houdt en elkaar respectvol behandelt. Een kwan (school), is binnen ons gedachtegoed pas een “volwaardige” school als iedereen zijn of haar eigen plek weet te vinden, en eventuele uitdagingen (en/of beperkingen) geen belemmeringen vormen voor een gezonde deelname aan onze lessen. Inclusief betekent voor iedereen waarbij niemand wordt uitgezonderd.

Chung Do Kwan is er al voor de allerjongsten vanaf de leeftijd van 4 jaar die in de groep met “Kleine Krijgers” les krijgen. Bij deze groep komt een breed scala aan facetten van de vechtkunsten voorbij met een didactische doelstelling en toevoeging aan etiquette en life skills. Naast de allerjongsten kunnen ook deelnemers aansluiten die geblesseerd zijn geweest of die weinig ervaring met lichaamsbeweging hebben. Je doet wat je kunt en op de wijze waarop je dit kunt! Dit wordt in het Koreaans ook wel Mudo 무도 genoemd , wat staat voor de persoonlijke weg die een ieder voor zich bewandelt binnen de vechtkunst.

Chung Do Kwan en Stichting Special Needs Nederland

Naast zijn functie als hoofdinstructeur van Chung Do Kwan staat David Chung aan het hoofd van Stichting Special Needs Nederland. De doelstelling van deze stichting is om kwetsbare doelgroepen een podium en platform te bieden binnen de vechtsport.

Door het werk van Stichting Special Needs Nederland is het Taekwondo in één klap voor iedereen toegankelijk en inclusief gemaakt. Inmiddels zijn daar andere disciplines aan toegevoegd, waaronder het aangepast (kick)boksen. De onderlinge samenwerking tussen Chung Do Kwan en Stichting Special Needs Nederland zorgt voor een versterkende werking waarbij onderlinge uitwisseling en doorverwijzing van leerlingen plaatsvindt. Op die manier krijgt ieder individu de juiste aandacht en is er voor iedereen de kans om te kunnen blijven deelnemen en te ontwikkelen.

Onze successen

Chung Do Kwan is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een begrip in zowel binnen als buiten de Regio Amstelland. Onze school is inmiddels vijfmaal uitgeroepen tot gemeentewinnaar “Sportclub van het jaar” en wij zijn verkozen tot de provinciewinnaar van Noord-Holland in 2021. Dit bracht ons op televisie bij RTV NH, het NOS Journaal en het programma Jinek.

Daarnaast werd hoofdinstructeur David onlangs gehuldigd met een “Instructor of the Year Award 2022” tijdens het International Martial Arts Hall of Fame gala.

In 2019 verwierven Chung Do Kwan en Special Needs Nederland internationale bekendheid door middels een crowdfund-actie met de Nationale G-sport sectie van het Special Needs Taekwondo naar Nieuw-Zeeland af te reizen. Onder leiding van nationaal coach David Chung en zijn achtkoppige team wisten de deelnemers maar liefst 27 medailles in de wacht te slepen, met meerdere gelukkige wereldkampioenen tot gevolg.

Ik wil meedoen!

Heb je interesse in een proefles? Neem dan gerust contact met ons op en doe geheel vrijblijvend mee. Wil je lid worden, dan hoef je niet bang te zijn voor een langdurige verbintenis. Wij rekenen een maandelijkse, automatische contributie met een verkorte opzegtermijn. Daarnaast betaal je geen inschrijfkosten bij jouw inschrijving. Ook hoef je gedurende de zomerstop een maand lang geen contributie te betalen.

Vind je het leuk om met andere familieleden te komen trainen? Dan bieden wij een aantrekkelijke familiekorting waar het hele gezin van kan profiteren.
Wij zijn ook aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur dat bestemd is voor gezinnen met weinig financiële middelen. Wij geloven erin dat sport voor iedereen een recht zou moeten zijn en niet een privilege.

Voor vragen kun je mailen naar aanmeldingen@chungdokwan.nl of een appje sturen naar  06-25433375, wees welkom!

Met sportieve groet,

Meester David & instructieteam

Sportschool Chung Do Kwan – School of Korean Martial Arts