De Kleine Krijgers

De Kleine Krijgers is een uniek ontwikkeld programma voor jonge kinderen waarmee zij mentaal, motorisch, emotioneel en sociaal weerbaarder worden gemaakt. De lesmethodieken omvatten toepasbare praktische lifeskills met werkvormen vanuit het Taekwon-Do, Hapkido, Kickboksen, Karate, Judo en Krav Maga.

Speciaal voor de allerjongste helden vanaf 4 jaar oud is er plek bij de groep met “De Kleine Krijgers” van Chung Do Kwan. Binnen deze groepen is er ook nog een onderverdeling tussen de “junior Krijgers” met een leeftijd van 4 tot 6 jaar en de reguliere “Kleine Krijgers” die een leeftijd hebben vanaf 6 tot 9 jaar oud.

Wat leren de kinderen?

Voor de Kleine Krijgers bieden wij een uniek en leerzaam programma met diverse verrassende elementen, graduaties en life skills.

Het programma zorgt voor een zekere bewustwording waarbij de kinderen op een speelse en actieve wijze trainen op lichamelijke en mentale weerbaarheid. Het programma vergroot het zelfvertrouwen, activeert de kinderen om sterker in hun schoenen te staan en moedigt hen aan om nooit op te geven. De sleutelwoorden van de lessen zijn onder andere: discipline, respect, weerbaarheid, zelfvertrouwen en samenwerking.

Inhoud van het programma

De lessen bestaan uit diverse spannende thema’s zoals “winst en verlies” en “ik kan dit toch niet ruiken”. Hierbij worden de kinderen uit hun comfortzone geleid zodat zij kunnen oefenen om met bepaalde prikkels, gevoelens en emoties om te gaan. Ook zijn er bewustwordingsthema’s zoals “pestkoppen en vreemde personen” waarbij de kinderen middels duidelijke voorbeelden leren hoe hiermee om te gaan. De kinderen werken daarnaast met memory, teambuildingsopdrachten en zij krijgen af en toe kleine thuisopdrachten mee.

Het fysieke gedeelte van het programma bevat onderdelen uit diverse vechtkunsten waaronder het Taekwon-Do, Kickboksen, Karate, Judo en Kravmaga. De kinderen krijgen ook te maken met val- en roloefeningen en weerbaarheid bij duwen, trekken, slaan of schoppen. Dit gebeurt uiteraard met metaforen en aangepaste trainingsmaterialen. Door het didactische gedeelte op een speelse wijze met het fysieke gedeelte te combineren, leren de kinderen op een veilige wijze zich essentiële weerbaarheidstechnieken eigen te maken.

Graduaties en examens

Iedere Kleine Krijger draagt een gekleurde band naar niveau in oplopende volgorde: Witgele band, witoranje band, witgroene band, witblauwe band en de witzwarte band. Na de witzwarte band stromen de kinderen door richting de volledig gele band en gaan van daaruit mee met de reguliere graduaties binnen het Taekwon-Do systeem. Een band wordt pas uitgereikt indien de leerling heeft bewezen het vereiste niveau te beheersen en te begrijpen.

Elk seizoen worden er 1-2 keer examens afgenomen waarbij de kinderen een nieuwe krijgersband kunnen behalen. De interval van de examens is afhankelijk van het aantal trainingen dat een kind volgt per week. Hoe meer trainingen bijgewoond worden, hoe sneller de ontwikkeling zal zijn en er een examen kan plaatsvinden.
Een examen is bij ons nooit verplicht en wij vinden het belangrijk als kinderen alleen deelnemen als zij aan het examen toe zijn.

De lessen voor de Kleine Krijgers worden aangeboden op diverse locaties in Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Kudelstaart en Uithoorn.

Belangrijk om te weten: De leeftijd waarop het adaptieve vermogen zich ontwikkelt, verschilt per kind. Daarom nodigen wij alle kinderen eerst uit voor een gratis en vrijblijvende proefles. In samenspraak met de ouders/verzorgers wordt dan bepaald of het kind klaar is voor een plekje bij de Kleine Krijgers.