Examens

Kies je examen die je wilt afnemen

IMG_3289-scaled-1.jpg

Vernieuwde werkwijze examen

Vanaf september 2023 gaan wij over op een nieuwe en vereenvoudigde werkwijze m.b.t. de Taekwondo examens. Iedere Taekwondo leerling een persoonlijke Taekwondo stempelkaart voor de eerstvolgende bandkleur. Hierdoor weet je precies wanneer je klaar bent voor een examen en hou je zelf de regie over je eigen vorderingen!

De ouders kunnen via de Taekwondo stempelkaarten de kinderen nog beter begeleiden en erop aflezen hoe het staat met de vorderingen van hun kind.

Daarnaast kunnen de ouders ook direct zien of hun kind klaar is voor het eerstvolgende examen of toch nog even dient te wachten op het daaropvolgende examen. 

 

Het gebruik van de Taekwondo stempelkaarten is niet verplicht maar wel van harte aan te bevelen. Ook bevatten de stempelkaarten QR CODES naar onze nieuwe oefenfilmpjes ten behoeve van de examens, waardoor je extra kunt oefenen en jezelf goed kunt voorbereiden op een examen.

 

De Taekwondo stempelkaarten vervangen de oude proefexamens en daarmee vervalt ook de optie tot het insturen van oefenfilmpjes via de whatsapp!!!

 

Belangrijk: Het gebruik van de stempelkaarten is niet verplicht!

Gebruik je de stempelkaart niet dan kun je nog steeds een examen aanvragen maar het is wel moeilijker om vast te kunnen stellen of je ook daadwerkelijk klaar bent voor een volgend examen. Je mag dus altijd een examen aanvragen, echter hou er rekening mee dat het wel een examen is en dat je dus ook echt je kunsten zult moeten tonen. Wij geven geen banden cadeau, en het komt dus ook voor dat leerlingen om wat voor reden dan ook toch nog een herexamen dienen te doen. De stempelkaarten zijn geen garantie dat je slaagt, maar wel een indicatie of je de stof goed genoeg beheerst om een examen te kunnen ondergaan.  

Wat zijn de grote veranderingen m.b.t. de nieuwe werkwijze?

 1. De unieke stempelkaarten per bandkleur
 2. Er zijn geen proefexamens meer
 3. Er worden geen filmpjes meer via de mail of whatsapp ingezonden
 4. Wij hebben een exclusief youtube kanaal voor leden klaargestoomd waarin alle oefenvormen stapsgewijs worden uitgelegd.
 5. De leden krijgen bij goed resultaat direct een slip, band en/of diploma uitgereikt.
 6. De examens dienen uiterlijk 30 dagen voor een examen te worden aangevraagd en de aanvraag kan alleen via examen@chungdokwan.nlvermeld bij een aanvraag de voor en achternaam van leerling en de bandkleur en maat waarvoor er examen wordt aangevraagd.
 7. De herkansingsonderdelen van examen vinden plaats tijdens een door ons aangewezen reguliere les, en daarmee dus ook voor de eventuele uitreiking. 
 8. Er zijn geen inhaalexamens meer. Heb je een examen gemist maar ben je wel klaar voor een examen dan kun je jezelf al direct aanmelden voor het eerstvolgende examen.
 9. Alle betalingen gaan via automatische incasso; er hoeven dus ook geen examen briefjes meer te worden uitgeprint.
 • De examens vinden plaats buiten de lessen om en worden tijdig gecommuniceerd via onze nieuwsbrieven en via de website.
 • De examens zijn met publiek, wij maken er dan ook echt een speciaal moment van.

Wij hebben gemerkt dat er bij sommige leden onduidelijkheid heerst over de deelname aan een examen ten opzichte van de frequentie waarin wij examens hebben.

Ter verduidelijking: wij hanteren per schooljaar veel meer examens dan je daadwerkelijk aan zou kunnen!!!

Uitleg: We hebben 3 tot 4 examens per schooljaar, 

Een leerling doet gemiddeld 1 tot 2 examens per schooljaar.

Hoe hoger je band hoe meer je zult moeten laten zien en hoe langer het kan duren voordat je weer opgaat voor een volgende band. Het is dus vanzelfsprekend dat je niet iedere examen kunt meedoen en je dus bepaalde examens zult moeten overslaan. 

EXAMEN prijslijst

 • Losse Slip examen (zonder diploma) 7,50 euro
 • Halve bandkleur (met diploma) examen 15,- euro
 • Band examen t/m de Blauw-rode band (met diploma) 15,- euro
 • Rode band / rood-zwarte band examen (met diploma) 35,- euro*
 • Zwarte band Dan-graden en examen op aanvraag

 

(*Dit is inclusief een speciale band met het borduren van de naam erop!)

 

Examen bestellen
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam van leerling
Ik wil de volgende examens afnemen:
Dit is inclusief speciale band met geborduurde naam!

Betaling verloopt achteraf via automatische incasso.

De banden en eventuele diploma’s worden tijdens de examens uitgereikt. 

Een verkregen slip dient zelf op de band te worden aangebracht. 

Let op: het examen dient uiterlijk één maand voor het examendatum te zijn aangevraagd! Wij hebben deze aanlooptijd nodig om de banden en diploma’s gereed te kunnen maken. 

Raadpleeg de agenda voor de toekomstige examendata.