Grootmeester Kim

Grootmeester (Kwanjangnim) Kim Hoon ontving zijn eerste zwarte band in het Taekwondo in 1975.

Sindsdien heeft hij de volgende graden behaald:

  • 8e dan ITF Taekwondo
  • 7e dan WTF Taekwondo
  • 7e dan Hapkido
  • 7e dan Koreaans Kickboksen

Grootmeester Kim zat bij het Korean Tiger demonstratieteam waar hij vele jaren teamcaptain was. Hij heeft in meer dan 30 landen lesgegeven en demonstraties verzorgd waaronder zelfs in het bijna onbereikbare Noord-Korea.

In 2003 heeft Grootmeester Kim het ITF Taekwondo (het originele Taekwondo, ontwikkeld en toegepast door het Zuid-Koreaanse leger) weer op de kaart gezet in Zuid-Korea. Zijn Dojang en Kwan was de eerste die weer les gaf in deze stijl sinds de jaren ’70. Grootmeester Kim heeft daarnaast ook lessen verzorgd binnen de overheid en veiligheids-sector. Daarnaast was Grootmeester Kim de allereerste vechtchoreograaf voor de beroemde Nanta and Jump shows in Zuid-Korea.

Grootmeester Kim studeerde af in het Taekwondo aan de Kyunghee University in Seoul, en gaf hierna ook vier jaar lang les in staande- en grondgevechtstechnieken. In deze periode was hij eveneens de Mixed Martial Arts Team manager en Martial Arts commentator voor NBC en ESPN op de Koreaanse televisie.

Meerdere studenten van Grootmeester Kim hebben internationale toernooien gedraaid in de K1 en de UFC competitie, en ook deden zij mee aan de ITF Taekwondo wereldkampioenschappen. Zijn bekendste student is de MMA-atleet Chan Sung Jung, die bekendstaat als “The Korean Zombie”.

Grootmeester Kim’s huidige focus ligt op het gebied van rehabilitatietherapie. Hierbij helpt hij mensen met bepaalde (fantoom) spierpijnen, spanningen, hoofdpijnen en problemen in de lichaamshouding. Hij maakt daarbij gebruik van martial arts, rehabilitatiemedicatie, pilates, yoga en zijn vele jaren aan kennis en ervaring.

Binnen het Taekwon-do heeft Grootmeester Kim een select gezelschap van (internationale) instructeurs die hij traint, ondersteunt en behandelt als familie. Hoofdinstructeur David Chung voelt zich gezegend om tot deze familie te mogen behoren en is zeer erkentelijk voor alle steun en trainingen die hij van Grootmeester Kim krijgt. David en Grootmeester Kim staan nauw met elkaar in contact waarbij David jaarlijks naar Zuid-Korea afreist en Grootmeester Kim regelmatig Chung Do Kwan bezoekt om trainingen en seminars te geven en examens af te nemen. Wij hopen nog vele jaren van zijn aanwezigheid en kennis te mogen genieten!