Kickboksen volwassenen

Ook voor de junioren en volwassenen bieden wij kickbokslessen aan een verscheidenheid aan uitdagende elementen, welke gericht zijn op techniek, conditie, ontlading en de algehele lichamelijke verbetering. De lessen zijn toegankelijk voor dames en heren, ongeacht het niveau en de persoonlijke conditie. Binnen deze discipline traint iedereen naar eigen vermogen en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo, en nog belangrijker: iedereen helpt elkaar een stapje verder!

De Chung Do Kwan stijl is gebaseerd op het Koreaanse Kickboks/Kyuktooki systeem van Grootmeester Kim en Grootmeester Park, de Japanse kickboks stijl van Shihan Semmy Schilt en op de Cambodjaanse Kun-Khmer stijl van Kru Ly.

Chung Do Kwan onderscheidt zich door de volgende werkwijzen te hanteren:

  • Het sparren is semi-contact; veiligheid boven alles!
  • Eventuele wedstrijdvormen vinden plaats volgens het Point Fighting semi-contact systeem. Veiligheid gaat boven alles en er vinden geen excessieve  handelingen in het gezicht en/of op het hoofd plaats. Leerlingen die intensiever willen sparen met meer impact en contact zijn verplicht om voor extra veiligheid een helm en bitje te dragen;
  • De persoonlijke graduatie is middels een kleur op het shirt zichtbaar;
  • De gebruikte etiquette en omgangsvormen zijn vergelijkbaar met het gedachtegoed van onze school. De uitgangspunten hiervan zijn respect, discipline en hoffelijkheid naar elkaar toe;
  • Hosinsul; Hierin staan bevrijdende technieken, weerbaarheid en zelfverdedigingsvormen (gewapend en ongewapend) centraal;
  • Hand, vuist en elleboogtechnieken.
  • De toepassing van stretch- en balansoefeningen voor de souplesse en verfijnde ontwikkeling van de spieren, coördinatie en motoriek.

De graduaties:

  • De graduaties gaan volgens een kleurensysteem en zijn oplopend in niveau: wit, geel, oranje, groen, blauw, rood, bruine band, 1e Dan zwarte band en de opvolgende Dan-graden.
  • Na voltooiing van het examen krijgt de leerling het bijbehorende kleur shirt dat het niveau aangeeft.

Leerlingen die de bruine graduatie of hoger hebben, dragen een zwarte Koreaanse broek met bijbehorende band. Bij het examen dienen deze apart te worden besteld, waarop de banden en broeken speciaal door Grootmeester Kim worden opgestuurd vanuit Zuid-Korea.

Belangrijk: examens zijn vrijblijvend en nooit verplicht!

In overleg met Meester David kunnen dames en heren van alle leeftijden en van ieder niveau aan gemixte lessen deelnemen. In sommige gevallen kunnen kinderen ook met hun ouders komen meetrainen tijdens deze lessen.

De lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus waarbij de fijne sfeer extra aanstekelijk werkt. Ons credo is dat vechtsport een instrument is om je persoonlijk te blijven ontwikkelen en om verbinding met elkaar te maken.