Koreaans Kickboksen

(Kyuk Too Ki)

Oorsprong

Koreaans Kickboksen, oftewel Kyuk Too Ki is een uitdagende discipline die zijn oorsprong heeft in Zuid-Korea. Het is een relatief jong discipline die technieken uit het Taekwondo, Kickboksen en Hapkido vermengt met de westerse en oosterse bokssport.

Bij Kyuk Too Ki zijn vaardigheden zoals zelfverdediging en weerbaarheid vaste, terugkerende onderdelen. Dat geldt ook voor de breektesten (gyeokpa) die dienen als krachtmeting en beheersing van lichaam en geest. Ook komen andere facetten aan bod zoals partneroefeningen en de traditionele bokszaktraining.

De Chung Do Kwan stijl

Onze stijl is beïnvloed door drie stromingen en onderlinge samenwerkingen binnen het Kickboksen: Het Koreaans Kickboksen van grootmeester Kim, Het Japans Kickboksen van Shihan Semmy Schilt en het Cambodjaanse Kun-Khmer Kickboksen van Kru Ly.

Training

Tijdens de les ligt de nadruk op het bewustzijn van de technieken en het verleggen van de eigen mentale mogelijkheden. De training is stevig, waarbij iedere deelnemer naar eigen vermogen en inzicht kan deelnemen. Kyuk Too Ki is veelzijdig waardoor het zowel ideaal is voor degene die het rustig wilt opbouwen, als voor degene die intensief wilt trainen.

Graduatiesysteem en examen

Kyuk Too Ki kent een graduatiesysteem dat binnen onze school uitgedragen wordt doordat iedereen een kleur op het shirt draagt. Vanaf de bruine band dragen leerlingen een aangepaste outfit met gepersonaliseerde bruine band. Wij hebben lessen voor jeugd en voor volwassenen en er zijn gemiddeld twee examens per seizoen.