Senioren Taekwon-Do

Chung Do Kwan biedt voor de oudere doelgroep Sekwondo aan. Dit is een vorm van Taekwondo voor senioren.

De Sekwondo methodiek wordt op de volgende wijze aangeboden:

  • Een senior die dusdanig vitaal is dat hij of zij (met soms een kleine aanpassing) kan meedraaien in de reguliere lessen van Chung Do Kwan. Binnen dit programma wordt altijd eerst gekeken naar de (gezonde) mogelijkheden per deelnemer zodat iedereen op een veilige en verantwoorde wijze kan deelnemen.
  • Afzonderlijke groepen met aangepaste oefenvormen en intensiteit, die de lessen op een woonvoorziening en/of verzorgingscentrum krijgen aangeboden. Stichting Special Needs Nederland biedt deze aangepaste lessen aan op locatie, bijvoorbeeld in een woonvoorziening of dagbesteding. Het minimale deelnemersaantal voor de lessen op locatie is vanaf 4 personen. Het is ook mogelijk om met een eigen vriendengroep deze lessen te volgen. Wil je daar meer over weten? Schroom dan niet om ons een mailtje of appje te sturen voor meer informatie

Chung Do Kwan verzorgt diverse activiteiten in opdracht van Stichting Special Needs Nederland door samen te werken met diverse welzijnsinstanties, zorginstellingen en speciale onderwijsinstellingen.

Afbeelding9-1-279x300
Afbeelding10-1-300x225
Afbeelding11-1-300x229
Afbeelding12-1-225x300

Inclusie: Leeftijd is meer dan een getal! Vader en dochter draaien samen mee in de reguliere lessen van Chung Do Kwan.

Nieuw tijdperk: Wij maken gebruik van moderne trainingsmiddelen waarmee senioren het geheugen en de oogreflexen kunnen trainen. Hierdoor worden cognitieve vaardigheden geprikkeld en middels herhaling versterkt.

Maatwerk: Buurtwerk, de lokale overheden en Stichting Special Needs Nederland slaan hun handen ineen om senioren te trainen in straatveiligheid en preventie.

Maatwerk: Wij bieden ook trainingen aan voor ouderen met beginnende symptomen van dementie en de ziekte van Parkinson. Het is bewezen dat bepaalde sportbewegingen en -routines een gunstig gezondheidseffect kan hebben op deze groep mensen. In sommige gevallen is zelfs aangetoond dat deze training een vertragende werking kan hebben op het ziektebeeld.