Special Needs Taekwon-Do
G-Sport

Chung Do Kwan onderhoud een directe en nauwe samenwerking met Stichting Special Needs Nederland. Deze unieke samenwerking heeft niet alleen Taekwon-Do toegankelijker weten te maken voor een breder publiek, maar er ook voor gezorgd dat de bijzondere doelgroepen (met een persoonlijke uitdaging en/of belemmering) een eigen podium hebben weten te verkrijgen.
De genoemde samenwerking zorgt voor een onderlinge uitwisseling en doorverwijzing: deelnemers met een uitdaging kun in bepaalde gevallen toch aanhaken bij de reguliere lessen van Chung Do Kwan, en voor wie dit echt een belemmering en/of uitdaging vormt zijn er de aangepaste lessen Taekwon-Do lessen die worden verzorgd vanuit Stichting Special Needs Nederland.

De speciale jeugdlessen vinden voornamelijk onder schooltijd plaats op het bijzonder en speciaal onderwijs (SBO en ZMOK) en vinden daarnaast ook plaats op de werk en dagbestedingen van de (jong)volwassenen. Deze lessen zijn veelal gericht op deelnemers binnen het Autisme Spectrum, deelnemers met een (licht) verstandelijke belemmering en deelnemers met het syndroom van Down. Voor iedere school of instelling wordt maatwerk geleverd, waarmee Taekwon-Do voor iedereen toegankelijk kan worden gemaakt, ongeacht de persoonlijke uitdagingen.

Hoofdinstructeur David Chung is naast Chung Do Kwan instructeur ook Nationaal Coach van het Special Needs Taekwondo in Nederland. Hij wist het Nederlandse team tot een groot succes te leiden tijdens het Special Needs WK 2019 in Nieuw-Zeeland.

https://www.amstelveenz.nl/nieuws/medailleregen-voor-nederlands-special-needs-taekwondo-team-uit-amstelveen.html