IMG_0440Master Kim Hoon ontving zijn eerste zwarte band in het Taekwondo in 1975.

Sindsdien heeft hij de volgende graden behaald:

  • 8e dan ITF Taekwon-do
  • 7e dan WTF Taekwon-do
  • 7e dan Hapkido
  • 7e dan Korean Kickboxing

Master Kim was onderdeel van de Korean Tiger demonstratie team en vervulde voor velen jaren de rol van Team-captain. Hij heeft in meer dan 30 landen lesgegeven en demonstraties verzorgd, waaronder zelfs in het bijna onbereikbare Noord-Korea.

In 2003 heeft Master Kim het ITF Taekwon-do (het originele Taekwondo, dat was ontwikkeld en toegepast door het Zuid-koreaanse leger ) weer op de kaart gebracht in Zuid-Korea. Zijn Dojang en Kwan was de eerste in Zuid-Korea, die weer les gaf in deze stijl sinds de jaren ’70.

             Sabunim David met Master Kim in Seoul

Master Kim studeerde af in het Taekwondo and de Kyunghee University in Seoul, en gaf uiteindelijk ook vier jaar lang les op een Koreaanse universiteit in o.a. staande- en grondgevechten. In deze periode was hij eveneens de Mixed Martial Arts Team manager en Martial arts commentator voor NBC en ESPN (2007).

IMG_5527Daarnaast was hij de eerste vecht choreograaf voor de beroemde Nanta and Jump shows in Korea.

Diverse studenten van Master Kim hebben internationale toernooien gedraaid in zowel de K1 als de UFC competitie, en ook aan de ITF Taekwondo wereldkampioenschappen.
Zijn bekendste student is de MMA Atleet die ook wel bekend staat als de “Korean Zombie”

Master Kim’s huidige focus ligt op het gebied van rehabilitatie therapie, om zodoende mensen te verhelpen van bepaalde (fantoom) spierpijnen, spanningen, hoofdpijnen en lichamelijke houdingsproblemen. Om dit te bereiken maakt hij gebruik van rehabilitatie medicijnen, pilates, yoga en zijn vele jaren van ervaringen in sportmedicijnen en Martial arts.

Daarnaast heeft hij een selecte gezelschap van instructeurs die hij letterlijk behandeld als familie, en hen traint en ondersteund. Sabunim David Chung is gezegend zich tot deze familie te mogen rekenen en is zeer erkentelijk voor alle steun en trainingen die hij van Master Kim ontvangt. Dit is ook de hoofdreden waarom onze Sabum David jaarlijks naar Zuid-korea afreist, en waarom Master Kim graag onze school bezoekt aangaande trainingen, seminars en examens.

Benieuwd naar onze Taekwon-Do Lessen?