Volwassenen Taekwon-Do

Junioren & volwassenen 

Ook de volwassenen kunnen bij ons terecht voor een uitgebreide scala aan trainingsmogelijkheden. De trainingen kunnen erg aanstekelijk werken, daardoor hebben wij dan ook meerdere gezinnen bij ons trainen! Wij hebben lessen voor de volwassenen op de maandag, dinsdag en woensdagavond.

Het voordeel in deze lessen is dat iedereen het naar zijn of haar eigen vermogen deelneemt, waarbij de lessen ook nog kunnen worden opgedeeld in twee niveau’s. Daarnaast wordt de sfeer als zeer plezierig ervaren en is er een grote diversiteit aan beoefenaars in deze groep (o.a. in niveau), waarbij iedereen elkaar helpt als één hecht team.

Wij merken dat de volwassenen fitter, leniger en sterker worden van deze lessen en dit weten de combineren met veel plezier voor sport en in de omgang met elkaar.

Taekwon-do maakt je sterker in vele opzichten; niet alleen fysiek, maar ook mentaal kun je enorm groeien door het beoefenen van deze unieke verdedigingskunst doordat je ook je hoofd kunt leegmaken.

Wat is Taekwon-Do?

Taekwon-Do is een vorm van een ongewapend gevecht. Letterlijk vertaald betekent Tae voet, Kwon hand of vuist en Do de manier of de weg. Taekwon-Do is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid. Het wordt hierdoor dus ook vaak gezien als een verdedigingssport i.p.v. een vechtsport. Er gaat ook aandacht uit naar zelfbeheersing en respect. Voor de serieuze beoefenaar is Taekwon-Do niet alleen het gebruik van de hand en de voet, maar een manier van denken, een manier van zelfdiscipline en ontwikkeling van zelfvertrouwen.

Een zelfverzekerd persoon heeft veel minder kans om in bedreigende situaties te belanden. Het fysieke en mentale aspect van het Taekwon-Do vergroten het zelfvertrouwen van kinderen en leert hen ook om zich assertiever op te stellen. De deelnemers leren grenzen te stellen, NEE te zeggen en voor zichzelf op te komen! Taekwon-Do levert een positieve en belangrijke bijdrage aan het psychosociale aspect en de mentale ontwikkeling van de deelnemers, waarbij onze vechtdisciplines dienen als een instrument om de groep te stimuleren en met elkaar te verbinden.

Op diverse trainingslocaties kan er een vrijblijvende en gratis proefles worden meegedraaid. in dat geval is lekker zittende sportkleding een flesje water (en eventueel eigen bokshandschoenen) voldoende.

 1. Het bevorderen van Zelfdiscipline
 2. Het stimuleren van de Sociale vaardigheden
 3. Het Stimuleren van de Fysieke Activiteiten: Taekwon-Do is een zeer goede manier om van de bank af te komen!
 4. Het leren van doelen te stellen
 5. Verhogen van het zelfvertrouwen
 6. Het bevorderen van respect naar anderen
 7. Het stimuleren van het oplossen van een conflict zonder te vechten
 8. Het verbeteren van de luistervaardigheden
 9. Het ontwikkelen van teamwork
 10. Verbetering op andere gebieden in het leven: de voordelen van de vechtkunst eindigen vaak niet alleen in de dojang (ruimte waar een vechtkunst wordt beoefend) maar ook ver daarbuiten. Het zelfvertrouwen, de verbeterde conditie, het extra respecteren van anderen zal uw kunnen helpen om uw weg te kunnen vinden en mogelijk om beter om te gaan met situaties en teleurstellingen op het werk en/of in de privé omgeving.

De tenets zijn de morele waarden waar Taekwon-do beoefening op gebaseerd is. Alle Taekwon-doins moeten de regels in acht nemen om verder te komen in de beoefening van het Taekwon-do en de vorming van het karakter. Taekwon-do jungshin bestaan uit Guk Gi, Yom Chi, In Nae, Baekjool Boolgool en Ye Ui. Zelfbeheersing, Eerlijkheid, Volhoudendheid, Onoverwinnelijke geest en Beleefdheid.

De geboden en kernwaarden van Taekwon-do (Taekwon-do Jungshin)

 • Beleefdheid – Ye Ui
 • Integriteit – Yom Chi
 • Volhoudendheid – In Nae
 • Zelfbeheersing – Guk Gi
 • Onoverwinnelijke geest – Baekjul Boolgool